נתחיל במתכון פשוט.
מלפפונים חמוצים ניתן להשיג בכל סופר וחנות מכולת שמכבדים את עצמם. אבל הבעיה היא שאנחנו לא יודעים בדיוק ממה מורכב נוזל ההחמצה. אני מניח שהחברות אשר מייצרות שימורי מלפפונים חמוצים לא מכניסות חומרים רעילים לנוזל הכבישה אבל עדיין אני מעדיף להכין מלפפונים חמוצים לבד. כפי שתראו המתכון להכנה הוא מאוד פשוט ולדעתי אין סיבה לקנות משהו טעים שניתן להכין בקלות.
אז מה צריך בשביל להכין צנצנת אחת של מלפפונים חמוצים:
צנצנת זכוכית עם מכסה וואקום.
מלפפונים קטנים וקשים.
שלוש ראשי שום.
פלפל צ'ילי.
אפשר גם להוסיף גבעול שמיר ובצל.
קודם כל מכינים את נוזל ההחמצה. מרתיחים ליטר מים עם ארבע כפיות מלח גס, מורידים מהאש ונותנים לנוזל להתקרר כאשר הוא בתוך הסיר המכוסה.
מעקרים את הצנצנת. מכניסים צנצנת פתוחה לתוך סיר מלא מים ומרתיחים במשך עשר דקות לפחות.
מוציאים את הצנצנת מהמים ונותנים לה להתקרר קצת.
בתוך הצנצנת מסדרים את המלפפונים צפוף בעמידה, מכניסים את ראשי השום והפלפל וממלאים בנוזל ההחמצה. את המילוי מומלץ לבצע בכיור על מנת שלא לשפוך את נוזל ההחמצה על כל המטבח.
סוגרים את הצנצנת ומניחים אותה במקום מואר, אבל לא בשמש ישירה במשך 5 ימים.
לשמור במקרר.
בתיאבון.
מלפפונים חמוצים ניתן להשיג בכל סופר וחנות מכולת שמכבדים את עצמם. אבל הבעיה היא שאנחנו לא יודעים בדיוק ממה מורכב נוזל ההחמצה. אני מניח שהחברות אשר מייצרות שימורי מלפפונים חמוצים לא מכניסות חומרים רעילים לנוזל הכבישה אבל עדיין אני מעדיף להכין מלפפונים חמוצים לבד. כפי שתראו המתכון להכנה הוא מאוד פשוט ולדעתי אין סיבה לקנות משהו טעים שניתן להכין בקלות.
אז מה צריך בשביל להכין צנצנת אחת של מלפפונים חמוצים:
צנצנת זכוכית עם מכסה וואקום.
מלפפונים קטנים וקשים.
שלוש ראשי שום.
פלפל צ'ילי.
אפשר גם להוסיף גבעול שמיר ובצל.
קודם כל מכינים את נוזל ההחמצה. מרתיחים ליטר מים עם ארבע כפיות מלח גס, מורידים מהאש ונותנים לנוזל להתקרר כאשר הוא בתוך הסיר המכוסה.
מעקרים את הצנצנת. מכניסים צנצנת פתוחה לתוך סיר מלא מים ומרתיחים במשך עשר דקות לפחות.
מוציאים את הצנצנת מהמים ונותנים לה להתקרר קצת.
בתוך הצנצנת מסדרים את המלפפונים צפוף בעמידה, מכניסים את ראשי השום והפלפל וממלאים בנוזל ההחמצה. את המילוי מומלץ לבצע בכיור על מנת שלא לשפוך את נוזל ההחמצה על כל המטבח.
סוגרים את הצנצנת ומניחים אותה במקום מואר, אבל לא בשמש ישירה במשך 5 ימים.
לשמור במקרר.
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה