מרק עוף נחשב כאנטיביוטיקה הראשונה ורבות דובר על סגולותיו לריפוי מיני מחלות שונות. אני לא יודע אם זה נכון או לא אבל אין דבר מנחם יותר מקערית מרק עוף כאשר יושבים חולים בבית או אפילו סתם ככה כשמתחשק.
רוב מתכוני מרק העוף מכילים, כאחד המרכיבים, אבקת מרק עוף.
אבל כאשר מסתכלים על מרכיבי מרק העוף רואים שם עוד הרבה מרכיבים שאינם טבעיים ואני לא חושב שרבים מאיתנו היו רוצים לאכול בכפית.
מה מכילה אבקת מרק עוף:
מלח.
עמילנים (עמילן תפוח אדמה, עמילן תירס)
סוכר.
מלטודקסטרין.
שמרים.
בשר עוף (3.9%)
חומרי טעם וריח טבעיים (מכילים סלרי וסויה)
ירקות מיובשים (בצל,גזר, פטרוזיליה).
שמן צמחי.
תבלינים.
רשימה ארוכה של מרכיבים ולדעתי אין שום סיבה להכניס אותם לגוף בצורה של אבקת מרק מעובדת לעייפה.
אז מה צריך בשביל להכין מרק עוף אמיתי:
8 כנפי עוף
3 גרונות הודו.
4 גזרים חתוכים לטבעות עבות.
4 שורשי פטרוזיליה חתוכים לטבעות עבות.
2 תפוח אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות.
25 גרם חמאה לפחות
שמן זית
מלח.
ממיסים בסיר גדול את החמאה ביחד עם שמן זית.
מטגנים את העוף מספר דקות עד שישחים.
מוציאים את העוף לקערית אבל שמים לב שהשומן מהעוף, החמאה ושמן הזית נשאר בסיר.
מכניסים את ירקות השורש, ממליחים ומטגנים במשך שתי דקות תוך כדי ערבוב.
מחזירים את העוף וממלאים את הסיר במים פושרים.
ניתן להוסיף בשלב הזה גם בצל שלם קלוף ועלי פטרוזיליה. (פחות הטעם שלי אבל יש כאלו שאוהבים.
מכסים את המרק ונותנים למרק לרתוח ואז מנמיכים את האש ופותחים קצת את מכסה הסיר.
מבשלים במשך שעתיים.
במהלך הבישול יתכן וייוצר קצף על המרק, יש להסירו אבל לשים לב שלא להסיר ביחד איתו את השומן.
בתיאבון
רוב מתכוני מרק העוף מכילים, כאחד המרכיבים, אבקת מרק עוף.
אבל כאשר מסתכלים על מרכיבי מרק העוף רואים שם עוד הרבה מרכיבים שאינם טבעיים ואני לא חושב שרבים מאיתנו היו רוצים לאכול בכפית.
מה מכילה אבקת מרק עוף:
מלח.
עמילנים (עמילן תפוח אדמה, עמילן תירס)
סוכר.
מלטודקסטרין.
שמרים.
בשר עוף (3.9%)
חומרי טעם וריח טבעיים (מכילים סלרי וסויה)
ירקות מיובשים (בצל,גזר, פטרוזיליה).
שמן צמחי.
תבלינים.
רשימה ארוכה של מרכיבים ולדעתי אין שום סיבה להכניס אותם לגוף בצורה של אבקת מרק מעובדת לעייפה.
אז מה צריך בשביל להכין מרק עוף אמיתי:
8 כנפי עוף
3 גרונות הודו.
4 גזרים חתוכים לטבעות עבות.
4 שורשי פטרוזיליה חתוכים לטבעות עבות.
2 תפוח אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות.
25 גרם חמאה לפחות
שמן זית
מלח.
ממיסים בסיר גדול את החמאה ביחד עם שמן זית.
מטגנים את העוף מספר דקות עד שישחים.
מוציאים את העוף לקערית אבל שמים לב שהשומן מהעוף, החמאה ושמן הזית נשאר בסיר.
מכניסים את ירקות השורש, ממליחים ומטגנים במשך שתי דקות תוך כדי ערבוב.
מחזירים את העוף וממלאים את הסיר במים פושרים.
ניתן להוסיף בשלב הזה גם בצל שלם קלוף ועלי פטרוזיליה. (פחות הטעם שלי אבל יש כאלו שאוהבים.
מכסים את המרק ונותנים למרק לרתוח ואז מנמיכים את האש ופותחים קצת את מכסה הסיר.
מבשלים במשך שעתיים.
במהלך הבישול יתכן וייוצר קצף על המרק, יש להסירו אבל לשים לב שלא להסיר ביחד איתו את השומן.
בתיאבון

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה